(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Francouzské brambory

Potřebné ingredience
brambory (cca 1kg)*****uzenina (klobaska/anglicka) nebo zbytky kurete/masa z polevky*****cibulka*****vajicka - 3-4ks*****cesnek*****zelenina (pouzivam mrazenou trojkombinaci mrkev+hrasek+kukurice) + kdyz mam, tak nakrajim zeleny porek*****majoranka*****sul*****pepr*****
Postup přípravy
Klasicke jidlo, ktere se v kazde domacnosti dela jinak:)
...a takto jej delam ja:
Brambory uvarim ve slupce v tlakaci, oloupu, nakrajim na sirsi platky (driv jsem krajela strunovym "sitkem", ale pak se mi moc rozpadaly).
Nez mi vychladnou brambory, tak si nakrajim na male kousky uzeninu/maso a cibulku - cibulku osmahnu na oleji do sklovata, pridam uzeninu a necham opect.
Potom promicham vsechno dohromady, pridam ostatni suroviny, osolim, okorenim a dam do vymazaneho pekace (ja teda vetsinou rovnou do hluboke panve, kde jsem smazila cibulku) a pecu cca 1/2hodinky + chvilku pod grilem.
.
.
DOBROU CHUT...!:)
.
.
...a takto jej delam ja:
Brambory uvarim ve slupce v tlakaci, oloupu, nakrajim na sirsi platky (driv jsem krajela strunovym "sitkem", ale pak se mi moc rozpadaly).
Nez mi vychladnou brambory, tak si nakrajim na male kousky uzeninu/maso a cibulku - cibulku osmahnu na oleji do sklovata, pridam uzeninu a necham opect.
Potom promicham vsechno dohromady, pridam ostatni suroviny, osolim, okorenim a dam do vymazaneho pekace (ja teda vetsinou rovnou do hluboke panve, kde jsem smazila cibulku) a pecu cca 1/2hodinky + chvilku pod grilem.
.
.
DOBROU CHUT...!:)
.
.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé